Deze bulgursalade was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014.
Bulgursalade met romige dille dressing
Ingrediënten
250 gr. bulgur
250 gr. wortel
200 gr. groene paprika
paprikapoeder
zout
scheutje zonnebloemolie
teentje knoflook
scheutje appeldixap
scheutje citroensap
200 ml. sojayoghurt
50 ml. soja room
scheutje appeldiksap
scheutje olijfolie
dille
snufje zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenKook de bulgur in 2x zoveel water gaar. Snij de wortel en paprika in kleine blokjes/stukjes. Breng de stukjes wortel even aan de kook tot ze beetgaar zijn. Pers de knoflook. Doe alle ingrediënten (naar smaak) in een schaal en schep door elkaar….. Klaar!
Voor de romige dressing roer je 200 ml. sojayoghurt en 50 ml. soja room door elkaar met een scheutje appeldiksap en olijfolie, de dille en een snufje zout. Schep hiervan ‘een streep’ over de bulgursalade.