Heerlijke vegan calamari fritti uit ‘Vegetalia‘ van Luna Trapani.
Na het succes van haar eerste kookboek Veganista laat de Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani ook in Vegetalia zien dat vegan koken heel goed aansluit op de Italiaanse keuken. In dit boek serveert ze honderd nieuwe recepten die allemaal makkelijk te maken zijn. Haar inspiratie heeft Luna opgedaan in alle streken van Italië. Probeer de bloemkoolkotelet uit Milaan, de zoute venkelkoekjes uit Apulië of de couscous op z’n Siciliaans. De recepten zijn duidelijk ingedeeld: na basisrecepten als tomatensaus en pesto volgen de antipasti, de primi (aangevuld met enkele heerlijke salades), de secondi, de contorni en tot slot de verrukkelijke dolci!
Voordat ik op een plantaardige levensstijl overging, was ik dol op gefrituurde inktvisringen. Na mijn overstap zocht ik naar een goed alternatief om een vegan versie te bedenken. Deze calamari zijn gemaakt van oesterzwammen en lijken net echt. Ze zijn gezond (afgezien van het frituren) en smaken door het zeewier echt naar de zee.