Cambodjaanse bruiloftsdipsaus
Ingrediënten
500 g champignons
1 el olie
0.5 Spaanse peper
3 teen knoflook
1 el kerriepoeder
2 el notenpasta
400 ml kokosmelk
0.5 citroensap
scheut sojasaus
zout en peper
verse koriander
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Hak de paddenstoelen in stukje van ca. 3-4 mm.
Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak tot alle vocht verdampt is. Voeg zeer fijngesneden knoflook en Spaanse peper toe. Laat een minuut meebakken. Voeg het kerriepoeder en de notenpasta en kokosmelk toe. Roer goed en zorg dat de saus tijdens het indikken niet aanbrandt (ca. 30 minuten). Breng op smaak met citroensap, sojasaus, zout en peper.
Schep in een kom en garneer met grof gesneden korianderblaadjes.
Serveer er eventueel wat rauwe groentensticks bij.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/