Hoeveel grapjes je ook over wortels en konijnenvoer kunt bedenken, deze cake wil je zeker zelf opeten! Carrot cake komt oorspronkelijk uit Amerika, maar je kunt dit recept gewoon maken met ingrediënten uit de supermarkt.
Carrot Cake
Ingrediënten
500 ml sinaasappelsap
150 ml olie
200 gr suiker
1 tl vanille
50 gr walnoten
50 gr rozijnen
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
400 gr volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
0.5 tl zout
300 gr wortels (250 gr geraspt gewicht)
Bereiding
Bereidingstijd: tot 60 minutenVerwarm de oven voor op 175 graden.
Voeg in een kom of maatbeker de sinaasappelsap, olie, suiker en vanille extract samen. Hak de walnoten in stukken en doe deze samen met de rozijnen, nootmuskaat, kaneel, speculaaskruiden, volkorenmeel, bakpoeder en zout in een ruime kom. Schil eventueel de wortels en rasp ze fijn.
Voeg de vloeibare ingrediënten al mixend bij de droge ingrediënten en meng goed. Voeg tenslotte de wortel toe.
Verdeel het beslag over 24 cupcake vormpjes of vul er een cakeblik (30 cm) of taartvorm (Ø 24 cm) mee, en bak, afhankelijk van de vorm, 25 tot 65 minuten.
Tip: Voor nog meer verwennerij kun je een heerlijk romig glazuur maken van vegan margarine (100 gr), poedersuiker (150 gr) en vanille om een laagje op de taart te maken. Je kunt zelfs kleine worteltjes van oranje en groene marsepein maken voor er bovenop.
Carrot cake is een recept van VeganChallenge.