Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)

Deze Cékla Saláta was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014. Let op je moet dit gerecht 2 dagen voordat je het gaat eten maken, zodat de dressing goed in kan trekken.

Variatietip van Erik Wilschut (chef-kok Langste Vegetarische Tafel)
Ik was een beetje dom eh.. lui en heb voor het gemak gekookte bietjes genomen en daar appel/mierikswortelspread en de komijn door heen gedaan. Ook erg lekker…

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

500 gram bietjes
water
azijn
diksap
zout
komijn
mierikswortel

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenCékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
Kook 500 gr. bietjes gaar, schilletje er af trekken of dun schillen als dat niet lukt. In plakjes snijden en door een dressing van water, azijn, diksap, zout, komijn en mierikswortel scheppen. Twee dagen laten staan zodat de smaakjes lekker in elkaar trekken.

Bekijk ook deze recepten