CHEWY CHOCOLATE CHIP COOKIES

Als echte zoetekauw (en voedingsdeskundige) maakt Kim graag lekkere baksels. Een daarvan is het recept van deze (chewy) chocolate chip cookies. Krokant van buiten en – niet té – zacht van binnen. Het originele recept kreeg ze ooit van een oud klasgenootje die destijds stage heeft gelopen in Amerika. Toen Kim vegan werd was dit dan ook één van de eerste recepten die ze geveganized heeft, mét succes!

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

3 personen

Ingrediënten

1 cup (2 sticks) plantaardige boter op kamertemperatuur
0.75 cup tafelsuiker
0.75 cup lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille-aroma
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels appelazijn
2.25 cup bloem
snufje zout
1 reep pure chocolade

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten. Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe de boter, suiker en het vanille-aroma in eeneen grote kom en mix tot een romig beslag.

2. Meng in een klein schaaltje de bakpoeder en appelazijn, laat schuimen en klop het mengsel goed door het beslag heen.

3.Voeg de bloem en snufje zout toe aan het beslag en klop goed door het beslag heen.

4. Snijd de chocolade in stukjes en roer door het beslag.

5. Schep per koekje 1 theelepel beslag op de met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 tot 10 minuten af in de oven.

6. Laat de koekjes heel even afkoelen op de bakplaat en leg ze dan pas op een rooster om volledig af te laten koelen.

Let op: het lijkt net of de koekjes nog niet helemaal gaar zijn als je ze uit de oven haalt, maar dit is juist de bedoeling!

Bekijk ook deze recepten