Chili à la Langste Vegetarische Tafel

Eén van de grote evenenementen die De Vegetariërsbond al jaren organiseert is De Langste Vegetarische Tafel. In samenwerking met tal van vrijwilligers en één chefkok die niet zijn hand omdraait om voor bijna 2000 (!) mensen vegetarisch te koken! Chef-kok Erik Wildschut van Vekologisch verrast ons ieder jaar weer. Geniet thuis na met de recepten, verras je niet-vegetarische gasten en laat ze kennismaken met de verrukkelijke vegetarische keuken.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

80gr. zwarte bonen (nacht van te voren in de week) of blik ong. 400 ml
80gr. Tivall gehakt
50gr. ui
50gr. witte kool
50gr wortel
50gr. groene paprika
0.5 verse ananas of blikje
120ml tomatenpuree
2 eetl. paprikapoeder of naar smaak
snufje chilipoeder (let op: snel te heet)
zout
zonnebloemolie

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenKook de voorgeweekte bonen in ruim water in een uur gaar. Snipper de ui en snijd de kool in dunne repen en daarna doormidden. Snijd de rest van de groenten in blokjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem -of braadpan- en fruit de uitjes en witte kool. Als de ui glazig gaat zien de wortel toevoegen. Roerbak op niet te hoog vuur een minuut en voeg dan de paprika, ananas met sap, Tivall gehakt, tomatenpuree en de bonen toe, eventueel samen met een klein scheutje water. Voeg kruiden en zout naar smaak toe. Het geheel omscheppen en even laten pruttelen. Lekker in een wrap!

UIT HET KOOKBOEK

 

Jacinta Bokma verandert je leven met haar kookboeken voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet.  De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar!  >> Koop in onze webshop!

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Bekijk ook deze recepten