Chili sin Carne

Dit gerecht is heel geschikt om van tevoren voor een grote groep mensen voor te bereiden. Het is in de koelkast zo’n dag of 2-3 te bewaren en laat zich ook lekker invriezen. Op die manier kun je in het vooruit koken en steeds kleinere porties ontdooien als het bijvoorbeeld een keertje snel moet gaan.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

1el olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
1 paprika rood
1 tl chilivlokken
0.5 tl koriander
0.5 tl komijn
2 peulen kardamon
150 g linzen, rood
400 g tomatenstukjes
300 ml water
400 g kidney bonen
2 el tomatenketchup
2 el tomatenpuree
0.5 el cacaopoeder
1 zak geraspte kaas

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Bak in een grote pan ui, knoflook en paprika zacht. Kruid met chili, koriander, komijn, cacao en kardamon en voeg linzen, gehakte tomaten, tomatenpuree, ketchup en kidneybonen toe.

Houd gedurende ca. 30 min. tegen de kook aan. Roer vaak. Bij te veel vocht – deksel schuin op de pan. Bij te weinig vocht – nog een beetje water toevoegen.

Serveer de chili met een lekkere kom geurige rijst en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten