Chinese Wok met Gebakken Tofu

Heerlijke gewokte groente met gebakken Tofu.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

3 personen

Ingrediënten

200 gram Chinese wokmie
1 blok tofu (250 gram)
3 lente-uitjes
50 gram champignons
stukje gember
handjevol sesamzaadjes
1 eetlepel zonnebloemolie
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel knoflookpoeder
grof zout
zwarte peper

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenSnij het blok tofu over de lengte in vier repen. Marineer de tofu minimaal een uur in de sojasaus, zonnebloemolie en knoflookpoeder. Zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn. Schuif daarna de schaal met tofu en marinade in de oven en laat 20 minuten bakken op 200 graden.
Kook water voor de mie en snijd ondertussen de lente-ui in grove stukken. Snijd de champignons in plakken en snijd een stukje gember af van ongeveer 1 centimeter.
Kook de mie volgens de verpakking (beet) gaar. Voeg na het afgieten een klein beetje olie toe om plakkende slierten te voorkomen.
Wok de lente-ui en de champignons in een klein beetje olie. Rasp er de gember boven of gebruik de knoflookpers. Kruid naar smaak met peper, zout of een beetje sojasaus.
Schep de mie in diepe borden. Doe er de lente-ui en champignon bij en leg er de reepjes tofu op. Garneer tot slot nog met wat sesamzaadjes.

Chine wok met gebakken tofu is een recept van Wakker Dier.

Bekijk ook deze recepten