Chocolade & Matcha Cream cake

“Deze rijke vegan chocoladetaart is zo’n succes dat mijn vrienden maar blijven vragen om meer”.

BEREIDINGSTIJD

90+ minuten >

GESCHIKT VOOR

8 personen

Ingrediënten

100 g kokoscrème
22 Oreo koekjes
60 g plantaardige boter, gesmolten
200 g pure chocolade, in blokjes
250 ml kokosmelk
4 el ahornsiroop
1 tl vanille-extract
geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
1/8 tl zout
1 tl matchapoeder
1 el havermelk

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten* Deze taart is voor 6 tot 10 personen
* Bereidingstijd is 30 minuten + 3 uur koelen

1) Plaats het zakje met kokoscrème in een kom met kokend water zodat het vloeibaar word. Als het niet in een zakje zit kun je het in een kom boven een pan met kokend water vloeibaar laten worden.
2) Doe de Oreo koekjes in de keukenmachine en mix tot de koekjes zijn verkruimeld. Voeg de gesmolten plantaardige boter toe en mix tot het goed gemengd is.
3) Bekleed de taartvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem. Druk goed aan om een egale laag te creëren. Zet de vorm in de koelkast.
4) Verwarm een pan water op laag vuur en zet hier een glazen kom op. Doe de chocolade in de kom en smelt au bain-marie. Roer af en toe door. Je kunt de chocolade ook in de magnetron laten smelten.
5) Voeg vervolgens de kokosmelk, de helft van de kokoscrème, 2 eetlepels ahornsiroop, het vanille extract, de sinaasappelschil en het zout toe. Meng
goed en verwarm nog 1 minuut.
6) Doe de rest van de kokoscrème in een kom en meng hier het matchapoeder, de havermelk en de rest van de ahornsiroop door.
7) Haal de taartvorm van de koelkast en giet het chocolademengsel erin. Verdeel lepels matchacrème over de taart en gebruik een satéprikker om het door het chocolademengsel te marmeren.

– Laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast.
– Snijd in punten en serveer.

Enjoy!

UIT HET KOOKBOEK

Dit recept komt uit het nieuwst boek van Jason Tjon Affo: Vegan Rainbow Food

Vegan Rainbow Food
Auteur: Jason Tjon Affo
Type: Hardback
Pagina's: 224 blz.
Uitgever: Becht boeken 
 

Bekijk ook deze recepten