Nog vrij onbekend bij het grote publiek: zachte tofu. Het is zeer geschikt om te gebruiken in plantaardige toetjes, pudding en desserts. En ook in stoofpotjes, sausjes en soepen.
Chocoladepudding met Zachte Tofu

Ingrediënten
150 g plantaardige melkchocolade, in blokjes *
1 pak Vivera Zachte Tofu **
1 el cacaopoeder
2 el ahorn- of agavesiroop
1 tl vanille-extract
handje bramen of ander fruit, ter garnering ***
* bijv. van iChoc (verkrijgbaar in biowinkels zoals Odin, als bij AH)
** biologisch & gemaakt van Europese sojabonen
*** vers fruit, direct diepgevroren, is ook een gezonde keuze
Bereiding
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet de kom op een pannetje met kokend water. Laat de chocolade au bain-marie smelten.
- Doe de tofu in een hakmolen of blender en mix glad met de gesmolten chocolade, het cacaopoeder, de ahornsiroop en het vanille-extract.
- Voeg eventueel een klein scheutje water toe als dat beter mixt. Proef en voeg als nodig nog wat extra siroop toe.
- Schenk de pudding uit over de bakjes waarin je het wil serveren.
- Serveer direct, met bramen/fruit en eventueel een toetje slagroom, of bewaar in de koelkast om later te serveren.
Alles over tofu
Lees hier alles over tofu: de soorten, de bereidingen en voedingswaarde.




