Chocoladepudding met Zachte Tofu

Nog vrij onbekend bij het grote publiek: zachte tofu. Het is zeer geschikt om te gebruiken in plantaardige toetjes, pudding en desserts. En ook in stoofpotjes, sausjes en soepen.

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

2-4 personen
chocoladepudding met zachte tofu ziet er ook geweldig uit op jouw tafel

Ingrediënten

150 g plantaardige melkchocolade, in blokjes *
1 pak Vivera Zachte Tofu **
1 el cacaopoeder
2 el ahorn- of agavesiroop
1 tl vanille-extract
handje bramen of ander fruit, ter garnering ***

* bijv. van iChoc (verkrijgbaar in biowinkels zoals Odin, als bij AH)
** biologisch & gemaakt van Europese sojabonen
*** vers fruit, direct diepgevroren, is ook een gezonde keuze

Deel dit recept

Lekker met wat plantaardige slagroom, bijv. die van Alpro of Blue Band

Bereiding

Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet de kom op een pannetje met kokend water.
Laat de chocolade au bain-marie smelten.
Doe de tofu in een hakmolen of blender en mix glad met de gesmolten chocolade, het cacaopoeder, de ahornsiroop en het vanille-extract.
Voeg eventueel een klein scheutje water toe als dat beter mixt. Proef en voeg als nodig nog wat extra siroop toe.
Schenk de pudding uit over de bakjes waarin je het wil serveren.
Serveer direct, met bramen/fruit en eventueel een toetje slagroom, of bewaar in de koelkast om later te serveren.

Alles over tofu

Lees hier alles over tofu: de soorten, de bereidingen en voedingswaarde.