Courgetterolletjes, gevuld
Ingrediënten
4 courgettes
olie
250 g ricotta
0.5 citroen
zout en peper
handje basilicumblaadjes
50 g pijnboompitten
balsamico
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Schaaf de courgettes overlangs met een dunschiller of mandoline. Leg deze courgettereepjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet even weg.
Meng de ricotta met het citroensap, de olie en breng op smaak met zout en peper. Schep er de fijngescheurde basilicumblaadjes en de geroosterde pijnboompitten door. Leg een kleine theelepel ricottamengsel aan een kant van de courgettereep en rol op. Herhaal tot de vulling op is. Schik de courgetterolletjes op een bord en maal er zwarte peper over. Werk af met wat druppels balsamico en olijfolie.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/