Een avondje van tevoren bonen weken en ze apart voorkoken doe je niet voor spek en bonen, dus gebruiken wij nu vóorgekookte voor deze heerlijke vegetarische maaltijd. Peulvruchten zijn een goede vleesvervanger, omdat ze eiwitrijk zijn.
COWBOY BEANS
Ingrediënten
200 g gedroogde kidneybonen
200 g gedroogde witte bonen
olie om te bakken
400 g vegetarisch gehakt
175 g vegetarische spekjes
1 ui gesnipperd
1 groene peper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
250 g kastanjechampignons in plakjes
2 el rietsuiker
150 ml smokey BBQ-saus
2 el appelstroop
1 el Engelse mosterd
1 el bonenkruid
zout en peper naar smaak
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenVoeg alle bonen samen in zeef en spoel goed af. Doe de helft in een opbergbakje en bewaar in de koelkast voor een andere keer.
Verhit een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vega(n) gehakt en de vega(n) spekjes in ca. 5 minuten goudbruin.
Voeg de ui en de groene peper toe en bak ca. 5 minuten verder.
Voeg de overige ingrediënten inclusief de bonen toe, roer alles goed door elkaar en laat ca. 10 minuten rustig koken op laag vuur.
Lekker met knapperig stokbrood of rijst.
Voedingswaarde
Per portie: ca.680 kcal
52 g eiwit | 7 g vet | 78 g koolhydraten
Verantwoording
Foodies Magazine i.s.m. Vegetariërsbond.
Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter; Fotografie: Sander Damen; Styling: Alexstyling
Dit recept is ook onderdeel van de VegaFeb Challenge!
Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023