Crazy Tasty Curry

Hoe verleidelijk kan een curry zijn als je zoete abrikozen en pittige Japanse nori blaadjes combineert… precies, dat kan alleen maar Jacinta’s Crazy Tasty Curry zijn! Zij adviseert de curry te maken met spinazie of (fles-)pompoen, of heel bijzonder, Italiaanse cavalo nero.

Vegacademy kooktip: Italiaanse Cavalo nero

Deze verrukkelijke hoofdmaaltijd is ook heel lekker met cavolo nero, een donkergroene koolsoort, ook wel palmkool of ‘zwarte kool’ genoemd. Het is een typisch Italiaanse groente die verrassend zacht smaakt voor een koolsoort en ook veel makkelijker hanteerbaar is dan onze stugge boerenkool. Roerbak ‘m net als spinazie, of blancheer de bladen even in kokend water (zo maak je ze zacht) en vul ze met een romige roux, een restje risotto of groentemengsel. Opgerold in de ovenschaal een plaatje om te zien. Cavalo nero is helaas lastig verkrijgbaar. Bestel ‘m bij je groenteman of plant deze dankbare, supergezonde groente zelf in je moestuin. Houd voor onderstaand curry-recept ongeveer 7 tot 8 bladeren aan.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 ui
Wokolie (flinke scheut)
2 teentjes knoflook
Stukje verse gember
Stukje rode peper (zonder pitjes)
300 g spinazie of 1 kleine flespompoen of 400 gr. pompoenblokjes (diepvries) of combinatie
200 g kikkererwten
200 ml kokosmelk
1 eetl. milde kerriepoeder
8 gedroogde, voorgewelde abrikozen
1 theel. gehakt citroengras (potje of tube) of geraspte schil van 1 limoen + sap
1 velletje nori zeewier
Sojasaus (ong. 1 eetl.)
Optioneel: reepjes vleesvervanger. Hier: 1 of 2 bakjes Proviand Groente-Wokstukjes Chicken Style (Albert Heijn)

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minutenPel en snipper de ui, snijd het stukje rode peper heel fijn en doe dit ook met de knoflook en de gember (die kun je ook raspen). Snijd ook de abrikozen klein. Snijd als je pompoen gebruikt de pompoen in blokjes (hoeft natuurlijk niet als je diepvries gebruikt).

Fruit ui, knoflook, gember, rode peper, kerrie, abrikoos en citroenschil/ citroengras. Roerbak na een minuut de pompoenblokjes mee. Schenk na een paar minuten kokosmelk erbij en verkruimel het velletje nori erboven. Roer de spinazie en kikkererwten erdoor, warm alles goed door, maak op smaak met een beetje limoensap en sojasaus (niet meer koken).

Optioneel: vleesvervangers. Verhit een scheut olie (lekkerst is een bio bak&braad olie zoals kokos- of raapolie) in de hapjespan, wok of braadpan en bak de vleesvervanger even kort aan (hier Proviand-vlees van groente- Chicken Style, auberginekleurige bakjes, te koop bij Albert Heijn). Het mooiste effect krijg je met een grillpan. Verdeel de knapperig gebakken stukjes over de curry.

UIT HET KOOKBOEK

 

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Bekijk ook deze recepten