Hoe verleidelijk kan een curry zijn als je zoete abrikozen en pittige Japanse nori blaadjes combineert… precies, dat kan alleen maar Jacinta’s Crazy Tasty Curry zijn! Zij adviseert de curry te maken met spinazie of (fles-)pompoen, of heel bijzonder, Italiaanse cavalo nero.
Vegacademy kooktip: Italiaanse Cavalo nero
Deze verrukkelijke hoofdmaaltijd is ook heel lekker met cavolo nero, een donkergroene koolsoort, ook wel palmkool of ‘zwarte kool’ genoemd. Het is een typisch Italiaanse groente die verrassend zacht smaakt voor een koolsoort en ook veel makkelijker hanteerbaar is dan onze stugge boerenkool. Roerbak ‘m net als spinazie, of blancheer de bladen even in kokend water (zo maak je ze zacht) en vul ze met een romige roux, een restje risotto of groentemengsel. Opgerold in de ovenschaal een plaatje om te zien. Cavalo nero is helaas lastig verkrijgbaar. Bestel ‘m bij je groenteman of plant deze dankbare, supergezonde groente zelf in je moestuin. Houd voor onderstaand curry-recept ongeveer 7 tot 8 bladeren aan.