Eiwitten: 21 g
Vetten: 23 g
Koolhydraten: 85 g
Vezels: 16 g
Calorieën: 630 kcal
BEREIDINGSTIJD
< 30 minuten
GESCHIKT VOOR
4 personen
Ingrediënten
1 grote ui, grof gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes
2 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes
100 g extra stevige tofu, in blokjes
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik light kokosmelk (400 ml)
2 el currypasta (mild of pittig naar keuze)
2 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkumapoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl garam masala
200 g spinazie (vers)
4 naanbroden
Zout en peper naar smaak
Verse koriander, fijngesneden, ter garnering
Deel dit recept
Tip: Deze curry smaakt de volgende dag nog beter, omdat de smaken tijd hebben om te ontwikkelen. Perfect voor een maaltijd die je van tevoren kunt bereiden!
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3-4 minuten tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de komijnpoeder, kurkumapoeder, gemalen koriander en garam masala toe aan de pan. Bak de specerijen 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Voeg de rode paprika en zoete aardappelen toe aan de pan en roer alles goed door. Bak de groenten 5 minuten mee, totdat ze iets zachter worden.
Voeg de currypasta toe en meng goed met de groenten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Roer alles door en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de curry 20-25 minuten zachtjes sudderen, of totdat de zoete aardappelen gaar zijn en de currysaus is ingedikt. Roer af en toe door.
Voeg de tofu blokjes en kikkererwten toe aan de pan en roer voorzichtig door. Laat de curry nog 5-10 minuten koken, zodat de tofu de smaken goed opneemt.
Voeg de spinazie toe en roer totdat deze is geslonken, ongeveer 2-3 minuten. Breng de curry op smaak met zout en peper.
Verwarm de naanbroden volgens de instructies op de verpakking. Serveer de curry in diepe borden, garneer met verse koriander en serveer met de warme naanbroden.