Heerlijke gezonde dadel walnoot koek.
Dadel Walnoot Koek
Ingrediënten
4 volle eetlepels rozijnen
10 dadels, zonder pit, gehakt
4 eetlepels oerzoet (suiker)
1.5 deciliter water
50 gram roomboter
100 gram gebuild meel
1 afgestreken eetlepel bakpoeder
nootmuskaat
1 ei
10 walnoten
Bereiding
Bereidingstijd: tot 90 minutenVerwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een boterkoekvorm of springvorm en bestuif met meel.
Doe de rozijnen, dadels, oerzoet, water en roomboter in een pannetje, breng dit aan de kook en laat het wat afkoelen.
Vermeng het meel met de bakpoeder, nootmuskaat en ei. Hak de walnoten grof. Meng alle ingrediënten door elkaar en vul de vorm.
Bak de koek gaar in 40-45 minuten en laat deze 15 minuten in de vorm afkoelen. De koek blijft een beetje plat, maar moet niet droog of vast zijn.
Voor een luxe variant: gebruik 1,5 deciliter kokosmelk in plaats van water. Of 2 deciliter crème fraîche in plaats van de roomboter en het water.
Dadel-walnootkoek is een recept uit het gezinskookboek De Kleine Vegetariër van Antoinette Hertsenberg en Marion Pluimes.