Dahlballetjes met yoghurt en koriander

Heb je een feestje en wil je iets speciaals maken? Maak dan deze Dahlballetjes uit het kookboek; Veggieburgers, balletjes en broodbeleg.*

Elk recept uit het kookboek zit boordevol smaak, soms heerlijk klassiek gekruid, andere met een mediterrane twist. Helemaal verrassend zijn de recepten met een oosterse invloed.

Het kookboek is nu verkrijgbaar in onze webshop!

BEREIDINGSTIJD

90+ minuten >

GESCHIKT VOOR

10 personen

Ingrediënten

100g urid dal
50g mung dal
2,5cm gember, geraspt
1 pepertje, ontpit en gesnipperd
50g krenten (of gehakte rozijnen)
5dl yoghurt (of veganistisch: sojayoghurt natuur)
0.5 koffielepel komijnzaadjes
0.5 koffielepel korianderzaadjes
Wat verse koriander
Zout

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: meer dan 90 minuten1. Spoel de linzen en zet ze 2 uur in de week. Giet ze af en laat ze uitlekken.
2. Maal de linzen met de gember, het pepertje en ¼ koffielepel zout.
3. Roer de krenten erdoor.
4. Verhit de frituurolie op 170°C.
5. Laat het frituurmandje in de olie zitten.
6. Vorm met natte handen of met behulp van een spuitzak kleine linzenballetjes en laat ze voorzichtig rechtstreeks in de olie vallen.
7. Frituur ze 1,5 minuut.
8. Leg de balletjes na het frituren enkele minuten in water om te wellen.
9. Laat de balletjes uitlekken en leg ze op een schaal.
10. Vermeng de yoghurt met ¼ koffielepel zout en schenk de yoghurt over de balletjes.
11. Rooster de komijnzaadjes en de korianderzaadjes in een droge pan. Stamp ze fijn met een vijzel en strooi ze over de yoghurt.
12. Hak de verse koriander en strooi hem over het gerecht.
13. Serveer de balletjes afgekoeld.

* Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Veggie-auteurs Miki en Kristin toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.

Fotograaf: Heikki Verdurme

Bekijk ook deze recepten