De perfecte dip: Hummus

Hummus geeft net dat beetje meer voor op je broodje. Lekker om te combineren met een paar andere hapjes, zoals een bulgur tabouleh, ovengegrilde knolgroenten, of een andere hapje in onze receptenmodule.

Probeer ook een keer een hummus met een bijzondere smaak. Voeg 2 gram pompoen op 1 gram kikkererwten toe. Of kies voor een hummus met aardbei, waarbij je 1 gram aardbei op 1 gram kikkererwten kan gebruiken.

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

1 blikje kikkererwten
paar zongedroogde tomaten
4 eetl witte tahin
1 teentje knoflook uit de knijper
scheutje olijfolie
scheutje sojaroom
kneepje citroensap
peper en zout

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minutenLaat de kikkererwten uitlekken, doe in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Pureer met de staafmixer, proef en voeg eventueel nog wat citroen, olijfolie of peper en zout toe. Als de dip te dik is, doe er dan nog wat extra room bij.

Bekijk ook deze recepten