DONUT WORRY, BE HAPPY

uit het nieuwe kookboek ‘Easy Vegan all-day breakfast‘, van Sanne van Rooij

Begin de dag goed, begin ’m groen! Ga voor minimaal 1x per week plantaardig met Living the Green Life en ontdek de heerlijke nieuwe all-day breakfast recepten van Easy Vegan. Fotocredits: Living the Green Life.

Donuts zijn toch wel een van de leukste dingen om uit te delen.
Die zoete glazuurlaag, daar wil je toch meteen je tanden in zetten?
Deze versie is onze favoriet, want roze is reuze!

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

1 tl kokosolie, om in te vetten
200 g bloem
50 g kokosbloesemsuiker
2 tl bakpoeder
200 ml amandelmelk
30 ml kokosolie, gesmolten
0.25 tl zout
50 g appelmoes
rasp van 1 verse citroen
100 g poedersuiker
sap van 1 verse citroen
1 el bietenpoeder
2 el gehakte pistachenoten
1 tl rozenblaadjes

Deel dit recept

Bereiding

BEREIDINGSTIJD 10 MINUTEN • OVENTIJD 15 MINUTEN • WACHTTIJD 15 MINUTEN • SOJAVRIJ

6 donuts

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de donutvormpjes in met de kokosolie.

Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag.

Vul de vormpjes met het deeg en bak in 15 minuten gaar in de oven.

Meng de poedersuiker en het citroensap tot een icing.

Verdeel de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover.

Bekijk ook deze recepten

Niets gevonden.