Tip: Verpak deze bonbons mooi met een beetje geraspte kokos in een zakje en geef ze cadeau!
Drie-noten-pralines
Ingrediënten
6 medjoul-dadels
50 g walnoten
25 g pecannoten
10 g cacaopoeder
snufje zout
1 tl vanillearoma
40 g amandelpasta
200 g pure chocolade
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten1. Ontpit de dadels en verwijder de kroontjes.
Spoel de dadels af en doe ze in een
keukenmachine. Maal ze helemaal fijn.
Schep de dadels uit de keukenmachine
in een kom.
2. Doe de walnoten, pecannoten, cacao en
het zout in de keukenmachine. Maal een
minuut. Voeg dan het vanillearoma, de
amandelpasta en de gemalen dadels toe.
Maal nogmaals 30 seconden tot alles
goed gemixt is.
3. Vorm van de mix circa 30 gelijke balletjes
die in je bonbonvormpjes passen.
Het exacte aantal is afhankelijk van de
grootte van de bonbonvormpjes.
4. Breng water aan de kook in een steelpan.
Hak de chocolade fijn en doe in een hittebestendige
kom die boven op de steelpan
past. Zet de kom boven het kokende
water in de steelpan. Smelt de chocolade
au bain-marie.
5. Doe een beetje gesmolten chocolade in
een bonbonvormpje, leg er een pralineballetje
in en voeg nog een beetje gesmolten
chocolade toe. Herhaal dit voor
alle bonbonvormpjes.
6. Als je geen bonbonvormpjes gebruikt,
haal dan elk pralineballetje door de gesmolten
chocolade en leg de balletjes
op een bord bekleed met bakpapier.
7. Laat de bonbons een uur opstijven in de
koelkast. Tik de pralines eventueel los uit
de bonbonvormpjes. Eet ze gekoeld.
Plantaardig eten heeft de toekomst en dit boek maakt daar een feestje van! Wereldwijd is het een snelgroeiende trend: vegan eten. Mensen laten vlees en zuivel niet alleen voor hun eigen gezondheid vaker staan, maar ook voor de gezondheid van de aarde met al haar bewoners. Plantaardig eten is immers een van de effectiefste manieren om bij te dragen aan een betere wereld. Diëtist Lisa Steltenpool laat je op toegankelijke wijze kennismaken met plantaardig eten en geeft je onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en een hele lading inspiratie om je eetpatroon op te fleuren. Pas wel op voor de bijwerkingen: het kan je zomaar creatiever en energieker maken!
Bestel het boek hier!