Om te laten zien hoe makkelijk het is om duurzamer te eten deelt Anne van AnneTravelFoodie dit recept voor duurzame stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas. Je ziet meteen dat duurzamer eten niet duur hoeft te zijn want in totaal voor alle ingrediënten voor deze stoofschotel voor 4 personen was zo’n 12 euro.
De knoflookpoeder en paprikapoeder heb je wellicht al in huis, dus dan is deze maaltijd nog goedkoper.
Trouwens, dit recept is geheel plantaardig dus geschikt voor veganisten.
Duurzame vegetarische stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas
Ingrediënten
3 zoete aardappels
1 blik biologische tomatenblokjes
125 gram 100% pindakaas met stukjes noot
100 gram boerenkool
1 theelepel biologische paprikapoeder
1 theelepel biologische knoflookpoeder
4 takjes verse koriander
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenBereiding:
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Stop de tomatenblokjes, pindakaas, paprikapoeder, knoflookpoeder en de blaadjes van ongeveer 2 takjes koriander in een keukenmachine en pureer. Giet het mengsel in een pan, breng aan de kook. Voeg de boerenkool en zoete aardappelblokjes toe en roer door elkaar. Schenk 250ml water bij de stoofschotel. Zet het vuur laag en laat de stoofschotel met de deksel op de pan ongeveer 10-15 minuten stoven (totdat de zoete aardappel zacht is), roer af en toe. Bestrooi voor het serveren met de overgebleven blaadjes koriander.