Cheesecake in een vegan kookboek? Ja, het klinkt inderdaad een beetje vreemd. Waar je bij een normale kwarktaart eieren, roomkaas en flink wat boter gebruikt, is een vegan cheesecake simpel te maken en met cashewnoten en kokosmelk. Net zo romig. Net zo lekker. En net zo feestelijk om te zien!
Bereidingstijd: 20 mins
Wachttijd: 3 uur
Easy Vegan Cheesecake
Ingrediënten
180 g medjouldadels, ontpit
75 g blanke amandelen, ongeroosterd
300 g cashewnoten
120 ml kokosmelk
sap van 1 citroen
2 el ahornsiroop
1 el kokosbloesemsuiker
200 g bosbessen
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten1. Begin met de bodem. Mix in je keukenmachine de medjouldadels met de amandelen tot deze aan elkaar plakken.
2. Druk het dadelmengsel in de ronde bakvorm en spreid uit. Kook de cashewnoten 10 minuten in ruim water.
3. Giet de cashewnoten af en doe ze in de keukenmachine samen met de kokosmelk, het citroensap, de ahornsiroop, kokosbloesemsuiker en de bosbessen.
4. Mix tot je een zachte crème hebt. Schep de crème op de bodem van de taart en zet 3 uur in de vriezer.
5. Haal de cheesecake 15 minuten voor serveren eruit zodat deze kan ontdooien.
"Easy Vegan"
Bestel het hier
Auteur: Living the Green Life
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Taal: Nederlands