Van Sanne van Rooij
Deze heerlijke vegan curry van Sanne van Rooij is heel ‘easy’ te maken, je kunt er alles indoen wat je lekker vindt! Ze schrijft nog veel meer op Living the Green Life, het meest complete plantaardige platform in Nederland.
Van Sanne van Rooij
Deze heerlijke vegan curry van Sanne van Rooij is heel ‘easy’ te maken, je kunt er alles indoen wat je lekker vindt! Ze schrijft nog veel meer op Living the Green Life, het meest complete plantaardige platform in Nederland.
2 stuks knoflookteen
1 rode ui
1 bouillon blokje
2 eetlepels rode curry pasta
400 ml kokosmelk
200 gram zwarte bonen
400 gram kikkererwten
75 gram wortel
0.5 broccoli
0.5 bloemkool
150 gram couscous (volkoren)
200 ml water
2 eetlepels curry poeder
snuf peper
snuf zout
Bereidingstijd: 20 minuten
1. Doe wat bakolie in een grote pan en snij de ui en de knoflook in kleine stukjes. Fruit deze, samen met de currypasta en currypoeder 5 minuten.
2. Voeg daarna de bouillon en het water toe. Laat 5 minuten op middelhoog vuur staan.
3. Giet de kokosmelk erbij gevolgd door de zwarte bonen en kikkererwten.
4. Snij de wortel, broccoli en bloemkool in kleine stukjes en voeg deze bij de curry.
5. Laat 10 minuten op laag vuur staan. Kook intussen de couscous volgens de instructies op het pak.
6. Voeg bij de curry en breng op smaak met peper en zout.