Eenvoudige Chinese curry

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

5 personen

Ingrediënten

plantaardige olie, om in te bakken
2 uien, in stukken
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 Spaanse peper, fijngehakt
een stukje verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
3 tl kerriepoeder
3 tl Chinees vijfkruidenpoeder
2 tl zeezout
1 tl gekneusde zwarte peper
1 groene paprika, in blokjes
1 wortel, in dunne plakjes
250 g gemengde Aziatische paddenstoelen
2 blikken à 400 g jonge jackfruit, uitgelekt en vocht eruit geknepen
1 l groentebouillon
160 ml kokosroom
2 tl citroengraspuree
1 el miso
4 lente-uitjes, fijngehakt
1 Spaanse peper, fijngehakt
volkorennoedels, gekookt zoals aangegeven op de verpakking

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minutenVerhit wat plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook, de Spaanse peper, de gember, het kerriepoeder, het Chinees vijfkruidenpoeder, het zeezout en de zwarte peper toe.
Bak regelmatig roerend 2 tot 3 minuten en voeg dan de paprika, de wortel, de paddenstoelen en het jackfruit toe. Bak nog 5 minuten, tot de paddenstoelen goudbruin zijn.
Blus de pan af met de groentebouillon, de kokosroom, de citroengraspuree en de miso.
Zet het vuur laag en laat de curry 30 minuten met een deksel op de pan pruttelen. Roer af en toe door.
Als de curry is ingedikt, is hij klaar. Bestrooi de curry met de lente-ui en de peper en serveer met de noedels.

UIT HET KOOKBOEK

Plants Only Kitchen, reeds het derde kookboek van de succesvolle vegan chef-kok Gaz Oakley (a.k.a. @avantgardenvegan), biedt meer dan 70 smaakvolle, simpel te bereiden, veganistische recepten, die bovendien zeer proteïnerijk zijn. Gerechten die power geven en passen bij ons drukke (en sportieve) bestaan, met plantaardige ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn.

In een oogopslag zie je of een gerecht in minder dan 15 minuten te maken is of geschikt is voor meal prepping, eiwitrijk, glutenvrij of eenpansmaaltijden zijn. Begin de dag met een krachtig en overheerlijk ontbijt, eet ‘geen-tonijnsalade’ als lunch en trakteer jezelf op een Vietnamese tofuburger. Verras je gasten met een portobello Wellington, geserveerd met gegrilde little gem in sinaasappelsaus en serveer Portugese custardtaartjes als dessert.

Van snacks, krachtige curry’s, perfecte pasta’s en ovenschotels tot soepen, nagerechten en meer. Met Plants Only Kitchen breid je niet alleen je veganistische kookrepertoire uit maar leer je ook om de juiste verhoudingen voedingsstoffen te gebruiken voor een gezonde, veganistische lifestyle.

Bestel het boek hier!

Bekijk ook deze recepten