Eiwitrijke pannenkoek met bosbiet en dille-gember

Denk buiten de kaders en ga eens voor een salade op een pannenkoek. In dit geval is de pannenkoek van kikkererwten gemaakt maar een pannenkoek van graan kan natuurlijk ook.
Een mooie salade waarbij je de bosbiet in zijn geheel gebruikt. Zowel de biet, de stengel en de bladeren. De eiwitrijke pannenkoek is gemaakt van kikkererwtenmeel, ook socca genaamd. De socca is een lekkernij uit Nice en wordt ook in noord-Italië gegeten.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

1 personen

Ingrediënten

bosbiet, (1 stuk), inclusief loof (=stengels en bladeren)
olijfolie, een klein scheutje
fetakaas, 40 gram
kikkererwten, een handjevol
kikkererwtenmeel, 40 gram
water, 80 ml
olijfolie, een klein scheutje
peper en zout
gember, vers, stukje van 1 cm
dille, vers, 2 takjes
olijfolie, 1 eetlepel
citroensap, 1 eetlepel
diksap, 0.5 theelepel
peper en zout naar smaak

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenSnijd het loof los en houd apart.
Schil de biet en snijd in schijven van een 1 centimeter. Stoom deze schijven beetgaar gedurende 7-8 minuten (met behulp van stoommandje in een kookpan).
Snijd/hak de gember in piepkleine stukjes. Hak de dille fijn.
Maak een dressing van olijfolie, citroensap, diksap, dille, gember, peper en zout en zet apart.
Spoel het loof schoon onder de kraan. Snijd de stengels in stukjes en de bladeren in repen en doe in een kom.
Schaaf de schijven biet in dunne reepjes, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.
Meng kikkererwtenmeel, water, een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout in een kom.
Laat een pan heet worden op het vuur, doe er een scheutje olijfolie in en giet het beslag in de plan. Op het moment dat het beslag droog is geworden, draai je de pannenkoek om en laat nog even bakken. Haal vervolgens van het vuur en leg op een bord.
Schep de reepjes biet en de dressing door het loof. Schep deze salade op de socca, verbrokkel de fetakaas over de salade en garneer met kikkererwten.

UIT HET KOOKBOEK

Laat het smaken!
Met een hartelijke groet, 
Daniëlle Bongers
https://www.eetecht.nl

Bekijk ook deze recepten