Falafel met pitabroodjes
Ingrediënten
Pita- of shoarmabroodjes, 4 tot 6 stuks afhankelijk van hoe grote eter je bent
Schaaltje falafelballetjes (zelfgemaakt of uit de winkel)
Knoflooksaus (kant en klaar, of zelfgemaakt met mayonaise, yoghurt, knoflook, zout en peper)
Pittige salsasaus
Komkommer, vleestomaat en ijsbergsla
(Olijf)olie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Broodjes volgens gebruiksaanwijzing bereiden (in broodrooster of oven).
Olie verhitten in koekenpan, falafelballetjes zo’n 8 minuten verwarmen, regelmatig keren. Tip: Druk de falafelballetjes een beetje plat als je ze in de koekenpan verwarmt, om het te verwarmen oppervlak te vergroten.
Tomaat wassen, in vieren snijden en pitjes verwijderen. Komkommer wassen. Tomaat en komkommer in blokjes snijden. Ijsbergsla in reepjes snijden.
Broodjes opensnijden met scherp mes, saus er in scheppen. Broodjes vullen met groenten en enkele falaffelballetjes. Aanvullen met saus.