FILODEEGROLLETJES MET SPINAZIE EN VEGAN FETA

uit het nieuwe kookboek ‘Vegan voor iedereen‘, van de Groene Meisjes. (Merel Wildschut)

Naast zo’n vijftig nieuwe recepten vind je in Vegan voor iedereen ook de top-10 Groene Meisjes-favorieten. Linzensoep natuurlijk, maar ook risotto met paddenstoelen, gnocchi uit de oven, taco’s met jackfruit, chocolademousse en American cookies. Alles van ontbijtjes, soepen en ovenschotels tot nagerechten, drankjes en de lekkerste tussendoortjes. Voor de vele vegan fans, flexitariërs, groentelovers, nieuwsgierige beginners en iedereen met vegan familie of vrienden.

Deze filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta, warm en knapperig uit de oven, zijn heerlijk voor het weekend of voor bij de borrel. Lekker met een frisse vegan yoghurtdip!

Tip: Haal het pakje filodeeg een halfuur voordat je de rolletjes gaat maken uit de vriezer en laat ontdooien.

© Aline Bouma

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

8 personen

Ingrediënten

3 eetl. olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
300 g bladspinazie
250 g vegan feta
zout en peper
170 ml ongezoete plantaardige melk
1 pakje filodeeg uit de diepvries
4 eetl. sesamzaadjes
150 ml ongezoete plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld kokos- of sojayoghurt)
sap van 0.5 citroen
snuf zout en peper

Deel dit recept

Bereiding

35 mins, voor 8 tot 10 rolletjes

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan of wok. Bak hierin het sjalotje en de knoflook totdat het sjalotje glazig is geworden.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat de spinazie garen en slinken.
Voeg de feta toe en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.
Mix de plantaardige melk met 2 eetlepels olijfolie.
Leg het filodeeg uit op de bakplaat. Let op: het deeg scheurt erg snel, dus doe het voorzichtig.
Bestrijk het deeg met de plantaardige melk.
Schep op ieder vel filodeeg 2 eetlepels van de spinazie-fetamix, in de lengte en dicht bij de rand, en rol het deeg voorzichtig op tot een sigaarvorm.
Bestrijk de rolletjes met het restant van de plantaardige melk en strooi er sesamzaadjes overheen.
Zet 15-20 minuten in de oven. Houd de rolletjes goed in de gaten: je wilt niet dat ze aanbranden! De rolletjes zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.
Maak intussen de yoghurtdip. Roer de ingrediënten door elkaar. Dan is de dip klaar wanneer de rolletjes warm en knapperig uit de oven komen!

Bekijk ook deze recepten