Gebakken avocado, trostomaat, pinda, shiso en gembervinaigrette

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

2 avocado’s
scheut arachideolie
peper
zout
200 g kerstomaatjes
2 eetlepels pindakaas met stukjes noot
0.5 theelepel rodewijnazijn
2 g verse gember, geraspt
2 eetlepels olijfolie
enkele blaadjes rode shiso cress

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenSnijd de avocado’s overlangs rondom de pit, draai de avocado los en haal de pit eruit met een lepel of door er met een mes kort in te tikken.

Bak de avocadohelften kort rondomrond in een pan met een scheut arachideolie. Kruid met peper en zout.

Bak de kerstomaatjes kort in een pan op hoog vuur met een snufje peper en zout. Mix de pindakaas, rodewijnazijn, gember en olijfolie met een staafmixer kort tot een gladde vinaigrette.

Dresseer de avocado’s en trostomaatjes op een bord en giet er de vinaigrette over. Werk af met blaadjes shiso cress.

UIT HET KOOKBOEK

Groenten zijn spannend, toegankelijk en allesbehalve saai! In een handomdraai kun je superoriginele en smaakvolle bereidingen op tafel zetten waarvan iedereen gaat watertanden.

In dit boek geven de Blendbrothers hun geheime combinaties prijs waardoor je net dat tikkeltje extra smaak in een gerecht tovert.

De gerechten zijn eenvoudig te maken of om als inspiratie te gebruiken. Geen ellenlange ingrediëntenlijsten of regeltjes, gewoon 70 lekkere groentebordjes met die fingerlicking touch!

Bestel het boek hier!

Bekijk ook deze recepten