Lekker als voorafje, voor een feestje of gewoon als tussendoortje. Waarom niet? Geniet van de knapperige bite in combinatie met de gesmolten brie. Erg lekker met cranberry compote, dit maakt het wat frisser. Vegacademy tip: In plaats van amandelen kan je natuurlijk ook andere fijn gehakte noten toevoegen.
Gebakken brie in bladerdeeg
Ingrediënten
olie
1 brie
4 plak bladerdeeg
beetje bloem
wat amandelschaafsel
evt. cranberrycompote
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenVerwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg het bladerdeeg individueel op het aanrecht (met het plastiek naar onderen) om te ontdooien.
Snijd de brie horizontaal doormidden.
Strooi op de onderste helft de amandelen. Leg er de bovenste helft weer bovenop.
Snijd elk bladerdeeg vierkant diagonaal doormidden.
Snijd de brie in 8 gelijke stukken.
Leg op elk bladerdeegdiagonaaltje een stukje brie met amandelvulling. Vouw het deeg gesloten en seal de randjes met vochtige vingertoppen dicht.
Zet deze 15 tot 20 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.
Styling & fotografie Lisanne Koopmans.
http://kijkomtezien.wordpress.com