Dit heerlijke recept is binnen 10 minuten gemaakt en moet een uurtje in de oven. Ideaal voor het weekend, maar met een beetje planning natuurlijk ook door de week!
Gebakken Zoete Aardappelen & cashew-kaas
Ingrediënten
4 zoete aardappelen
1 avocado
200 g cashewkaas
1 klein bosje bieslook
Zout
Zwarte peper, versgemalen
Cayennepeper
Olijfolie
1 handvol granaatappelpitjes (naar keuze)
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minutenHele korte bereidingstijd – hou wel rekening met 1 uur overtijd.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de zoete aardappelen met een mes in. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 45-60 minuten in de oven. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Controleer met een satéprikker; ze moeten vanbinnen lekker zacht zijn.
Snijd intussen de avocado doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees waaiervormig door.
Haal de zoete aardappelen uit de oven en schep er (cashew)kaas op.
Leg op elke aardappel een waaier avocado. Was de bieslook, snijd hem fijn en strooi hem erover.
Kruid met een beetje zout, peper en cayennepeper en druppel er ten slotte wat olijfolie over.
Strooi er naar keuze granaatappelpitjes over.
In haar kookboek Verrukkelijk Vegan laat Pauline Bossdorf je zien hoe je heerlijke maaltijden zonder al te veel moeite op tafel tovert. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige, doordeweekse recepten, fingerfood voor feestjes of het perfecte gerecht voor een etentje met vrienden – je vindt er ideeën voor elke gelegenheid.
Bovendien zijn alle recepten vrij van geraffineerde suikers en tarwe.
Op haar populaire foodblog en Instagram-account inspireert de jonge Berlijnse Pauline Bossdorf dagelijks duizenden volgers met haar kookkunsten. Daarnaast is ze ook (culinair) fotografe.
Dit recept is ook onderdeel van de VegaFeb Challenge!
Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023