Dit recept bevat naast kaas ook nog een andere eiwitbron, namelijk pijnboompitjes, maar die zijn alleen voor garnering.
Gegratineerde volkorenmacaroni met peer
Ingrediënten
volkorenmacaroni, 125 gram voor kleine tot 200 gram voor grote eters
4 takjes peterselie
2 stuks handperen of peer in blik
2 dl slagroom
1 theelepel kerriepoeder
140 gram geraspte oude of extra belegen kaas
2 eetlepels pijnboompitten
boter of margarine voor invetten van de ovenschaal
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenOven of grill voorverwarmen. Macaroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
In kopje peterselie fijnknippen. Peren schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden.
In pan slagroom met kerriepoeder op laag vuur langzaam verwarmen. Kaas al roerend er in oplossen. Peterselie erdoor mengen.
Schaal invetten. Macaroni in schaal scheppen. Peerplakjes erop leggen. Saus erover schenken. Bestrooien met pijnboompitten. Schotel circa 10 cm onder grill in 8 minuten goudbruin laten worden.