“Zo simpel, zo heerlijk en het past bij vrijwel alle pastagerechten: dit kun je een paar keer per week maken, zonder dat het ooit verveelt. Je hoeft niet alle groentes te gebruiken: maak de ene dag bijvoorbeeld een combinatie van aubergine, rode ui en paprika en de andere dag courgette, trostomaatjes en mais. Lekker bij een frittata“, vindt foodinspirator Jacinta Bokma.
Gegrilde Groenten uit de Oven
Ingrediënten
1 aubergine
1 rode paprika
1 courgette
trostomaatjes aan de tak
2-3 rode uien
2 teentjes knoflook
1 el korianderkorrels
paar takjes tijm en/of rozemarijn of 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine in dunne plakjes en de courgette in dikkere plakken.
Snijd de paprika in (niet te dunne) repen.
Snijd de uien middendoor en daarna in partjes. Vermaal in de vijzel de korianderkorrels en voeg deze samen met de kruiden en de knoflook uit de knijper bij de groenten.
Besprenkel met olijfolie, hussel nog even goed door en bak de groenten in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten gaar.