Gegrilde Watermeloen
Ingrediënten
1 kleine watermeloen
1 rode peper (Spaanse peper of cayenne)
1 onbespoten citroen
gietijzeren grillrooster
hibachi, kettle of kamado
Hete grill van ongeveer 220 °C
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten1 Snijd de watermeloen in plakken van ongeveer 2,5 centimeter dik en verwijder de schil. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn.
2 Leg de plakken watermeloen op je werkblad en bestrooi de helft ervan met de chilipeper. Leg ze opgestapeld in een schaal. Rasp over de rest van de plakken watermeloen de schil van de citroen fijn. Halveer de citroen en pers het sap uit. Sprenkel over de watermeloen en leg ook deze plakken opgestapeld in een schaal. Zet de schalen in de koelkast en laat de meloen ongeveer 2 uur marineren.
3 Steek de houtskool in de barbecue aan en stook deze naar ongeveer 220 °C volgens de driehoekmethode (je maakt dan een heet gedeelte van het rooster en een minder heet gedeelte).
4 Leg de plakken meloen op het rooster. Gril ze circa 3 minuten, draai de plakken een kwartslag en gril nogmaals 3 minuten voor een mooie grillruit. Keer de plakken meloen en gril ook deze kant 2 keer 3 minuten.
5 Haal de watermeloen uit je barbecue en snijd de plakken in brede repen.
Auteur: Jeroen Hazebroek Leonard Elenbaas
Uitgever: Fontaine UitgeversNederlands
Hardcover
9789059569249
Druk: 1
juni 2019
192 pagina’s
Bestel hier!