Gemarineerde Gegrilde Halloumi Met Geroosterde Groente

Dit recept voor lekkere gegrilde halloumi is onderdeel van de 7-daagse “Budget Challenge”(2024)
Meld je hier aan voor deze gratis challenge, en nodig vleeseters en flexitariërs in je familie, vrienden- en werkkring uit met je mee te doen…

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen
Gegrilde halloumi, gemarineerd met geroosterde seizoens groenten is vooral goedkoop en in elk seizone lekker.

Ingrediënten

1 blok halloumi à 225 g, in 2 dikke plakken
1 courgette in 2 plakken van 1 cm
1 gele paprika in stukken van 4 cm
1 rode paprika in stukken van 4 cm
1 rode ui in partjes
2 teentjes knoflook in dunne plakjes
2 el koolzaad- of olijfolie
zout en peper
2 takjes munt, alleen de blaadjes, grof gehakt
100 g zilvervliest-rijst (of volkoren pasta)

Voor de marinade 

2 takjes oregano, alleen de blaadjes
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
1 teentje knoflook, geperst
5 el olijfolie
2 el limoensap

Deel dit recept

Voedingswaarde van dit recept voor de gegrilde halloumi

Per portie: ca. 901 kcal
39 g eiwit | 51 g vet | 67 g koolhydraten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Hak voor de marinade de kruiden fijn, meng ze in een kommetje met de knoflook en roer de olie en het limoensap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de marinade over de plakken halloumi en laat minstens 5 minuten marineren.

2. Doe de courgette, de paprika’s en de rode ui samen met de knoflook in een ovenschaal. Voeg 2 el olie toe, bestrooi met zout en peper en hussel goed door elkaar. Rooster de groenten ca. 25 minuten tot ze zacht zijn.

3. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril er de gemarineerde halloumi aan beide kanten ca. 2 minuten in tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Schep de gebakken groenten op een bord en leg de gegrilde halloumi erbij. Garneer met verse munt en serveer er de rijst (of pasta) bij.

Budget Tips

Halloumi over?
Bewaar het maximaal 1 week in de koelkast en maximaal 3 maanden in de vriezer bij een temperatuur van –18 (volgens het Voedingscentrum).

Kruiden kweken
De lekkerste en meest kwalitatieve munt kun je meestal vinden in Turkse / Marokkaanse winkels en biowinkels als Odin en Ekoplaza. In een Turkse / Marokkaanse winkel heb je vaak een grote bos voor relatief weinig geld.

Kruiden als munt, oregano, tijm en rozemarijn kan je ook zelf kweken; in de tuin of op je balkon (of eventueel op de vensterbank in huis). In de biowinkels kan je biologissche kruidenplantjes in een pot kopen, en dan meteen gebruiken in de keuken. Kijk hier ‘s voor meer info.

Knoflook thuis kweken
Knoflook kan prima thuis gekweekt worden, in de tuin als ook binnen (al is de wijze van kweken/poten dan wel anders).
En zo doe je dat.

 

 

Bekijk ook deze recepten