Gepofte zoete aardappel met tofu spekjes

Een kookboek vol vegetarische én glutenvrije recepten is een aanwinst voor het totale aanbod kookboeken.
We pakten ‘Geniet Glutenvrij’ erbij, en delen op onze website twee recepten (voor het andere: zoek op Ananas Chocolade Lolly) met je..

Allergie-informatie
Glutenvrij, Lactosevrij, Ei-vrij, Notenvrij
Vegan / Plantaardig

BEREIDINGSTIJD

< 90 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

6 zoete aardappels, gewassen
2 el sojasaus (let op dat deze glutenvrij is)
1 el ahornsiroop
1 tl chilivlokken
1 tl paprikapoeder
200 gr tofu, in kleine blokjes van een halve centimeter
6 el plantaardige yoghurt of kwark
2 bosuitjes, in dunne plakjes
snufje peper

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenVerwarm de oven voor op 200 graden.

De zoete aardappels hoeven niet geschild te worden. Verpak de aardappels per stuk in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat in de oven en pof ze in 45 minuten gaar. Als het grote aardappels zijn, duurt het iets langer. Als je er makkelijk met een mes in prikt, dan zijn de aardappels gaar.

Maak ondertussen de tofu spekjes. Meng de sojasaus, ahornsiroop, chilivlokken en paprikapoeder in een kom. Voeg de tofublokjes toe en roer goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tofu spekjes erop. Zorg dat ze goed verspreid over de bakplaat liggen en elkaar niet raken, zodat ze allemaal goed krokant worden. Schuif deze bakplaat ook de oven in, boven de zoete aardappel, en bak de tofublokjes 30 minuten. Schep ze na 15 minuten om, zodat de blokjes aan alle kanten krokant kunnen worden.

Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze over de lengte in – niet helemaal doorsnijden, zodat je ze open kunt vouwen, maar de twee helften wel met elkaar verbonden blijven.

Vul de aardappels stuk voor stuk op met een eetlepel yoghurt of kwark, tofu spekjes en plakjes bosui. Strooi er als laatste wat peper overheen.

UIT HET KOOKBOEK

Over het kookboek Geniet Glutenvrij

Een heerlijke verzameling recepten die makkelijk thuis te maken zijn. Van ontbijt tot dessert, alle recepten zijn voedzaam, glutenvrij en vegetarisch.

Daarnaast zijn de recepten voorzien van allergie-informatie voor lactose, koemelk, noten en ei, inclusief handige suggesties om de recepten aan te passen naar deze diëten.

Ook vind je veel praktische tips over glutenvrij leven en eten en inspiratie voor het starten met het kweken van je eigen groenten en kruiden.

Bestel het kookboek Geniet Glutenvrij. 

Bekijk ook deze recepten