Bereidingstijd: tot 30 minutenVerwarm de oven voor op 200 graden.
De zoete aardappels hoeven niet geschild te worden. Verpak de aardappels per stuk in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat in de oven en pof ze in 45 minuten gaar. Als het grote aardappels zijn, duurt het iets langer. Als je er makkelijk met een mes in prikt, dan zijn de aardappels gaar.
Maak ondertussen de tofu spekjes. Meng de sojasaus, ahornsiroop, chilivlokken en paprikapoeder in een kom. Voeg de tofublokjes toe en roer goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tofu spekjes erop. Zorg dat ze goed verspreid over de bakplaat liggen en elkaar niet raken, zodat ze allemaal goed krokant worden. Schuif deze bakplaat ook de oven in, boven de zoete aardappel, en bak de tofublokjes 30 minuten. Schep ze na 15 minuten om, zodat de blokjes aan alle kanten krokant kunnen worden.
Haal de zoete aardappels uit de folie en snijd ze over de lengte in – niet helemaal doorsnijden, zodat je ze open kunt vouwen, maar de twee helften wel met elkaar verbonden blijven.
Vul de aardappels stuk voor stuk op met een eetlepel yoghurt of kwark, tofu spekjes en plakjes bosui. Strooi er als laatste wat peper overheen.