De bereiding van dit gerecht is zeer simpel. Je snijdt alles in stukken van gelijke grootte en je laat het lekker in de oven garen. Heel makkelijk. Het raffinement komt aan het eind: door de gare groenten met een lekkere Aceto Balsamico (balsamico azijn) te besprenkelen, voeg je een nieuwe smaakdimensie toe. Erg lekker!
Geroosterde herfstgroenten uit de oven
Ingrediënten
1 kleine pompoen
0.25-0.5 knolselderij
1 pastinaak
1 zoete aardappel
3 aardappels
1 (rode) ui
1-2 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
100 ml olie
3 el balsamico
zout, peper
peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflook heel fijn.
Schil de overige groenten en snijd in lange dunne repen. Meng alle ingrediënten met de olijfolie en plaats in 1 laag op een ingevette ovenschaal. Schakel de oventemperatuur terug op 160 graden en rooster het gerecht gedurende 35-40 minuten. Schep regelmatig om.
Breng voor het serveren lekker op smaak met zout, peper, balsamico en garneer met verse peterselie.