Bereidingstijd: tot 90 minutenVerwarm de de oven voor op 200 °C of gasovenstand 6.
Schil de groenten en snijd grotere exemplaren in de lengte doormidden. Breek de bol knoflook in losse tenen, laat ze heel en plet ze een beetje met de palm van je hand of met het lemmet van een koksmes.
Breng een pan water aan de kook, waar alle groenten in passen. Laat aardappelen en wortels 5 minuten koken, doe de pastinaken erbij en laat 4 minuten meekoken. Giet af en laat in een vergiet uitlekken en droog wasemen. Haal de wortelen en pastinaken uit het vergiet en zet opzij. Hussel de (zoete)aardappelen door even flink met het vergiet te schudden – het is heel belangrijk om ze op deze manier op te ruwen, zodat ze straks, na het bakken een lekker bros laagje hebben. Zet een grote braadslee of koekenpan op matig vuur en doe er een paar scheuten olijfolie in. Doe de knoflook en de rozemarijn erbij en leg ook de groenten in de braadslee. Strooi er een flinke snuf zout en peper op en hussel goed. Spreid uit in een gelijkmatige –enkele- laag – dit is heel belangrijk omdat je het gerecht wilt braden en bakken en niet stomen. Zet ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, of tot alles goudbruin en krokant is.