Gesuikerde Sinaasappel-/ of citroenschil
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Haal met een zesteur of met een dunschiller lange slierten van de goed schoon geboende sinaasappel of citroen. Als je een dunschiller gebruikt, is het handig om de stukjes sinaasappelschil met een mes nog verder in zeer dunne lange sliertjes te snijden. Doe de schilletjes in een kom en giet er kokend water over. Laat staan voor 30 minuten. Giet door een vergiet en dep met keukenpapier.
Breng de suiker met het water aan de kook. Als de suiker volledig is opgelost kunnen de schilletjes erbij. Zet het vuur laag en kook gedurende 10 minuten. Haal van het vuur af en doe een deksel op de pan. Laat een nacht staan. De volgende dag afgieten en in een luchtdichte pot (weckpot) bewaren.
In de koelkast kun je deze schilletjes ca. 2 weken bewaren, ingevroren langer natuurlijk.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/