Bereidingstijd: tot 45 minutenVulling
Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan, voeg de knoflook, chilipeper en champignons toe. Bak 8 minuten tot het meeste vocht uit de champignons is verdampt.
Voeg de komijn, oregano en Chinees vijkruidenpoeder toe, breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Aardappelkoekjes
Kook de aardappelen 15 minuten, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Giet af en laat 2-3 minuten afkoelen.
Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Meng de edelgistvlokken, bieslook, zwarte peper, uienpoeder, het kleefrijstmeel, de kurkuma en het tapiocameel erdoor.
Maak je handen een beetje nat met olie of water en neem telkens 4 eetlepels van het aardappeldeeg. Maak er een bolletje van, duw hier een holletje in en schep er een lepel van de vulling in. Vouw goed dicht en druk voorzichtig plat tot een burger.
Verhit 0,5 centimeter olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelkokjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Serveer de aardappelkoekjes als snack, bijgerecht of met een sausje. Eet smakelijk!