GEVULDE AARDAPPELKOEKJES ALS PERFECTE PARTY SNACK

Deze aardappelkoekjes zijn de perfecte party snack. Je pakt ze makkelijk op en ze zijn binnen no time verdwenen. De kruidige champignonvulling is een fijne verrassing.

Weetje: tapiocameel is een onderdeel van dit gerecht. Deze is 100% glutenvrij en kom je steeds vaker tegen in (glutenvrije) restaurantjes en eettentjes in Nederland.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

12-14 personen

Ingrediënten

1 el zonnebloemolie
1 rode ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt
250 g champignons, fijngehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl gedroogde oregano
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
peper en zout
1 kg kruimige aardappelen, geschild
3 el edelgistvlokken (natuurvoedingswinkel)
10 g bieslook, gehakt
0.5 tl gemalen zwarte peper
1 tl uienpoeder
80 g kleefrijstmeel (toko)
1 tl gemalen kurkuma
40 g tapiocameel (toko)
zonnebloem-/koolzaadolie

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minutenVulling

Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan, voeg de knoflook, chilipeper en champignons toe. Bak 8 minuten tot het meeste vocht uit de champignons is verdampt.

Voeg de komijn, oregano en Chinees vijkruidenpoeder toe, breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Aardappelkoekjes

Kook de aardappelen 15 minuten, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Giet af en laat 2-3 minuten afkoelen.

Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Meng de edelgistvlokken, bieslook, zwarte peper, uienpoeder, het kleefrijstmeel, de kurkuma en het tapiocameel erdoor.

Maak je handen een beetje nat met olie of water en neem telkens 4 eetlepels van het aardappeldeeg. Maak er een bolletje van, duw hier een holletje in en schep er een lepel van de vulling in. Vouw goed dicht en druk voorzichtig plat tot een burger.

Verhit 0,5 centimeter olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelkokjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.

Serveer de aardappelkoekjes als snack, bijgerecht of met een sausje. Eet smakelijk!

UIT HET KOOKBOEK

Dit recept is afkomstig uit het boek "Vegan Soul Food" van Jason Tjon Affo. 

Bekijk ook deze recepten