Glaasje met oranje en groen
Ingrediënten
1 el olijfolie
200 g pompoen in stukjes
1 teen knoflook, heel fijn gesneden
150 ml bouillon
zout en peper
2 el olijfolie
1 ui, fijn gesneden
1 teen knoflook, zeer fijn gesneden
500 ml bouillon
500 g doperwten (diepvries)
Wat amandelschilfers ter garnering
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met tamelijk dikke bodem. Bak pompoen en knoflook heel licht (de knoflook mag niet verbranden!). Voeg de bouillon toe, pureer en breng op smaak met zout en peper – een beetje kerrie is ook lekker! (Als je wat dunner lekkerder vindt, voeg je nog een beetje water toe – maar bewaar in dat geval een beetje van het dikke pompoenpuree voor de garnering.)
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met tamelijk dikke bodem. Bak de ui op een zacht vuurtje glazig. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog even mee. Voeg de bouillon en de doperwten toe en laat zo’n 3-5 minuten sudderen. Pureer en breng op smaak met zout en peper. (Soms hebben de doperwten een dik velletje. In dat geval kun je het beste alles voor de groene laag nog even door een zeef drukken – dat maakt het extra lekker en feestelijk). (Ook hier geldt: als je het wat dunne lekkerder vindt, voeg je nog een beetje water toe.)
Zet de glaasjes klaar en doe onderin elk glaasje een bodempje van het pompoenmengsel.
Vervolgens giet je er voorzichtig het doperwtenmengsel bovenop.
Je kunt het geheel tot slot nog voorzien van een toef pompoenpuree waarin je rechtop een amandelschilfertje steekt.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/