Glutenvrije ‘appeltaart’-pap

Vroeger at ik elke ochtend Brinta, heerlijk vond ik het. Tegenwoordig varieer ik met granen en staan ook haver, spelt en rogge op het menu.

Voor dit recept heb ik gebruikgemaakt van teff, een glutenvrij oergraan dat zijn oorsprong vindt in Ethiopië.

Tip: Je vindt teffontbijtgranen in de supermarkt bij de biologische producten, of in de biologische winkel.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

1 personen

Ingrediënten

½ zoete appel (bijv. Elstar)
¼ tl kaneel
1 el rozijnen
200 ml plantaardige melk
4 el teff-ontbijtgranen
1 el gebroken lijnzaad
Optioneel: beetje suiker
Optioneel: gehakte walnoten
Optioneel: gehakte pecannoten

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten1. Schil de appel eventueel, verwijder het klokhuis en
snijd de appel in kleine blokjes. Doe ze met de kaneel
en rozijnen in een steelpannetje en laat enkele minuten
garen. Voeg eventueel een beetje suiker toe als je van
zoet houdt. Zet de appel apart zodra de blokjes zacht
zijn.
2. Verwarm de plantaardige melk in een steelpannetje.
3. Voeg de granen en het lijnzaad toe en laat kort koken
totdat de pap indikt. Zet het vuur uit en laat even nagaren.
Schep de pap in een kom, voeg de appelblokjes
toe en garneer eventueel met gehakte walnoten en
pecannoten.

UIT HET KOOKBOEK

Plantaardig eten heeft de toekomst en dit boek maakt daar een feestje van! Wereldwijd is het een snelgroeiende trend: vegan eten. Mensen laten vlees en zuivel niet alleen voor hun eigen gezondheid vaker staan, maar ook voor de gezondheid van de aarde met al haar bewoners. Plantaardig eten is immers een van de effectiefste manieren om bij te dragen aan een betere wereld. Diëtist Lisa Steltenpool laat je op toegankelijke wijze kennismaken met plantaardig eten en geeft je onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en een hele lading inspiratie om je eetpatroon op te fleuren. Pas wel op voor de bijwerkingen: het kan je zomaar creatiever en energieker maken!

Bestel het boek hier!

Bekijk ook deze recepten