Gnocci met sperziebonen
Ingrediënten
500 gr aardappels, kruimig
1 teen knoflook
2 eieren
75 gr bloem
4 snee wit brood
150 gr sperziebonen
50 gr pijnboompitten
50 ml olijfolie
30 gr basilicum
125 gr Parmezaanse of oude kaas
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Kook de aardappels gaar. Giet af, zet de pan terug op het vuur en stamp fijn. Draai het vuur uit en voeg de knoflook en naar smaak peper en zout toe. Roer de eieren door de puree. Voeg de bloem en het brood (fijngemalen en zonder de korstjes) toe.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Kook ze in ruim water in ongeveer 2 minuten gaar. Schep de boontjes uit de pan maar bewaar het kookwater.
Bestuif een snijplank met bloem en maak van de puree 3 rollen van ca. 2 cm doorsnee. Voeg nog bloem toe als het deeg te vochtig is. Snijd in stukjes van 2 cm. en verdeel in 3 porties. Kook de porties in 3 delen in het achtergehouden water in 2 min.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Voeg de olie, gnocci en sperziebonen toe en verwarm op middelhoog vuur. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe. Schep van het vuur door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas erover en serveer direct.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/