Goede Gruttenlapjes
Ingrediënten
250 g boekweitgrutten
1 grote ui
25 g boter
1 kopje sojasaus
3 kopjes water
2 eieren
100 g geraspte (rook)kaas
1 theelepel curry
2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel paprika
1 theelepel basilicum
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Breng boter, water, fijngesnipperde ui, kruiden, specerijen en sojasaus aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren de boekweit toe en blijf roeren totdat het mengsel van de zijkanten van de pan loslaat.
Neem de pan van het vuur en voeg eieren en kaas toe. Roer tot een gladde massa is verkregen en vorm balletjes terwijl alles nog heet is.
Laat de balletjes zich zetten in een koude omgeving en frituur of bak ze alvorens ze te serveren. Je kunt er ook lapjes van vormen en in een koekenpan bakken.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/