“Als het over koffie gaat, kies ik meestal gewoon zwart, terwijl Luise van cappuccino met haverdrink houdt. Maar in winterse weekenden drinken we het liefst dit. Flink wat specerijen, met een licht zoet vleugje en een gouden kleur. Het lepeltje kokosolie zorgt voor een rondere smaak”.
Gouden cappuccino met specerijen
Ingrediënten
0.5-1 tl kurkuma
0.5 tl kaneel, plus extra voor eroverheen
0.25 tl gemberpoeder
snufje gemalen zwarte peper
2 dadels
2 tl kokosolie
250 ml barista haverdrink
2 dubbele shots espresso
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenKlaar in 10 minuten
Doe de specerijen, dadels en kokosolie in een blender. Verwarm de melk in een pannetje of een melkopschuimer, voeg toe aan de blender en vermeng alles op hoge stand tot de specerijenmelk schuimt. Pak 2 bekers en schenk in elk een dubbele espresso. Schenk de specerijenmelk erover, bestuif met kaneel en dien op.
Dit recept is afkomstig uit het boek 'Quick + Slow' en is geschreven door David Frenkiel en Luise Vindahl.
In dit boek uitgegeven door Uitgeverij Becht, vind je 100% vegetarische recepten geschikt voor drukke momenten (quick) en geschikt voor de momenten wanneer je wat meer tijd hebt (slow). Dit boek is een waardige toevoeging aan de 'Green Kitchen – reeks'.
Benieuwd naar het boek?
Je kunt het boek hier, hier of hier aanschaffen.