Griekse halloumiburger met spinazie en munt

Maak deze heerlijke veggieburger van halloumi uit het kookboek “Veggieburgers, balletjes en broodbeleg”*

Zin om meer veggieburgers, balletjes of broodbeleg te maken? Dit boek is nu verkrijgbaar in onze webshop! (Een deel van de opbrengst komt ten goede aan ons werk)

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

300g geschilde aardappelen
50g verse spinazie, grofgehakt
100g halloumi, grofgeraspt
100g paneermeel (of glutenvrij paneermeel)
2 koffielepels gedroogde munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee
1 ei
Peper en zout

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen.
2. Prak de aardappelen tot puree (niet mixen!) en kruid ze met peper.
3. Roer de spinazie, de halloumi, het paneermeel, de munt en het ei door de aardappelpuree.
4. Verdeel het mengsel in 6 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.
5. Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.
TIP: Je kunt halloumi ook grillen en tussen een broodje leggen, bijvoorbeeld met wat pesto en aubergine bij.

UIT HET KOOKBOEK

*Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Miki Duerinck en Kristin Leybaert, toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.

Fotograaf: Heikki Verdurme

Bekijk ook deze recepten