“Ik ben echt dol op dit gerechtje! Gekruide balletjes, wat groenten in een topsaus, pastaatje of rijst erbij; helemaal lekker. Veel meer woorden kan ik er eigenlijk ook niet aan vuilmaken, zou het gewoon proberen. “
GRIEKSE VEGAN KOFTA
Ingrediënten
400 gram rijst
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
1 blik tomatenblokjes
500 gram gezeefde tomaten
Peper
Paprikapoeder
Oregano
Kaneel
Olijfolie of vegan bakboter
1 bakje Naturli gehakt (AH)
1 teentje knoflook
Paneermeel
Peper
Nootmuskaat
Paprikapoeder
Uienpoeder
Koriander
Chilipoeder
Bereiding
Bereidingstijd: 45 minuten
Kruid het gehakt royaal met de aangegeven kruiden (uit de losse pols, maar je kunt per kruid 1 goede theelepel aanhouden – behalve van de nootmuskaat, dat hoeft maar een snuf te zijn),
pers een teentje knoflook uit,
en schud er paneermeel overheen.
Meng alles door goed te kneden.
Draai balletjes van het gehakt en bak deze aan alle kanten mooi bruin. Gebruik hiervoor wel een pan met een goede anti-aanbaklaag, anders blijven ze aan de bodem plakken.
Snij ondertussen de courgette en aubergine in blokjes en snipper de ui.
Pak een ruime pan erbij en bak hierin de ui een minuut.
Daarna mogen de courgette en aubergine erbij en mag je 2 tenen knoflook uitpersen.
Bak dit zo’n 4 minuten.
Zet een pan met water op en kook de rijst of pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
Gooi de balletjes bij de groenten en doe er dan de tomatenblokjes en gezeefde tomaten bij.
Kruid het geheel met peper, oregano, paprikapoeder en een snufje kaneel en laat 10 minuten pruttelen.
Proef na die 10 minuten of je saus nog wat gekruid mag worden. Zo niet, ben je klaar. Serveer je kofta met de rijst en smullen maar.