Begin met het maken van de dressing: meng alle ingrediënten. De consistentie van de dressing moet glad en dik zijn, maar ook schenkbaar. Dus als je het nog te dik vindt, voeg dan wat water en/of honing toe en als het te dun is wat extra tahini.
Breng een grote pan water aan de kook en blancheer eerst de haricots verts ongeveer 4 minuten. Schep ze uit de pan met een schuimspaan, zodat je daarna hetzelfde water weer kunt gebruiken. Spoel na het blancheren de boontjes meteen af met koud water en dep droog met een theedoek, zodat de groenten niet te zacht worden.
Doe hetzelfde met de erwten en peultjes, maar kook ongeveer 2 minuten.
Verwijder de harde stelen van de spinazie. Rasp de sinaasappel met een grove rasp. Snijd de bosui tot en met het groen in dunne ringen. Pluk de blaadjes van de koriander en rooster de sesamzaadjes.
Meng alle groenten in een grote kom. Voeg de sinaasappelrasp, de bosuitjes, de helft van de korianderblaadjes, de helft van de sesamzaadjes en een snufje zout toe.
Rooster het korianderzaad, kneus licht met de vijzel en voeg toe aan de salade.
Rooster de pecannoten en hak ze in grove stukken.
Voeg de olijfolie toe en hussel de salade. Giet de dressing over de salade en voeg dan de overgebleven ingrediënten toe.