BEREIDING: 30 mins Totale tijd 50 mins
Voor 4 grote kommen
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een extra grote bakplaat (38 bij 53 cm) of twee kleinere bakplaten met bakpapier.
2. Leg de stukjes broccoli en aardappel op de bakplaat. Sprenkel de olie eroverheen, alle stukjes moeten een oliejasje hebben(zelf wrijf ik de olie met mijn vingers door de stukjes broccoli). Verdeel alle stukjes gelijkmatig in één enkele laag over de bakplaat en strooi er flink wat zout en peper over
3. Rooster de aardappelen en broccoli 15 minuten, haal de bakplaat uit de oven, keer de stukjes om en rooster ze nog eens 10-20 minuten, tot de aardappelen en broccoli gaar en goudbruin zijn, met hier en daar een schroeiplekje.
4. Breng in de tussentijd in een grote pan (4-5 liter) het water met de quinoa op hoog vuur aan de kook en zet dan het vuur meteen lager. Leg een goed sluitend deksel op de pan en laat de quinoa 12-14 minuten zachtjes doorkoken tot het water is opgenomen en de quinoa pluizig zacht is geworden. Neem de
pan van het vuur, roer de quinoa met een vork los en doe het deksel weer op de pan om de quinoa warm te houden.
5. Terwijl de groenten en quinoa garen heb jij tijd om de Bam! Broccolipesto te maken.
6. Doe het citroensap en ½ theelepel zout bij de quinoa en roer er daarna de geroosterde groenten door.
7. Neem vier grote ondiepe kommen en verdeel hierover het quinoamengsel. Schep er een paar lekkere lepels pesto op en garneer elke kom met 1 eetlepel pompoenpitten, 2 theelepels hennepzaad, een kwart van de bosuitjes en een kwart van de avocado. Voeg tot slot eventueel zout, peper en een scheutje
citroensap toe. Serveer de bowls warm.