Proteïne- en vezelrijk recept met prima voedingswaarde. Dit vegan recept voor een groene salade met tofu van biologische, Europese sojabonen is een toppertje. Probeer het maar ‘s hoe lekker en voedzaam 🙂
Groene salade met Tofusion-spiesjes en sojadressing
Ingrediënten
1 courgette, in dunne linten geschaafd
1 limoen
1 el olijfolie
1 pak Vivera Tofusion Japaese Style
200 g babyspinazie
200 g gemengde krulsla
1 el sojasaus *
1 el ahorn- of agavesiroop
* bijv. de V-Label gecertificeerde sojasauzen van Kikkoman
Bereiding
- Meng de courgettelinten in een kom met het rasp van de limoen, een kneepje limoensap, de olijfolie en wat peper en zout. Hussel door en laat even staan.
- Rijg de Tofusion-stukjes aan spiesjes en verwarm volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de babyspinazie met de krulsla en courgettelinten op een schaal.
- Maak een dressing van de sojasaus en de ahornsiroop.
- Verdeel de spiesjes over de groene salade en serveer met de dressing.
Alles over tofu
Lees hier alles over tofu: de soorten, de bereidingen en voedingswaarde.