Proteïne- en vezelrijk recept met prima voedingswaarde. Dit vegan recept voor een groene salade met tofu van biologische, Europese sojabonen is een toppertje. Probeer het maar ‘s hoe lekker en voedzaam 🙂
Groene salade met Tofusion-spiesjes en sojadressing
Ingrediënten
1 courgette, in dunne linten geschaafd
1 limoen
1 el olijfolie
1 pak Vivera Tofusion Japaese Style
200 g babyspinazie
200 g gemengde krulsla
1 el sojasaus *
1 el ahorn- of agavesiroop
* bijv. de V-Label gecertificeerde sojasauzen van Kikkoman
Bereiding
Meng de courgettelinten in een kom met het rasp van de limoen, een kneepje limoensap, de olijfolie en wat peper en zout. Hussel door en laat even staan.
Rijg de Tofusion-stukjes aan spiesjes en verwarm volgens de instructies op de verpakking.
Meng de babyspinazie met de krulsla en courgettelinten op een schaal.
Maak een dressing van de sojasaus en de ahornsiroop.
Verdeel de spiesjes over de groene salade en serveer met de dressing.
Alles over tofu
Lees hier alles over tofu: de soorten, de bereidingen en voedingswaarde.