Groentenpilav
Ingrediënten
750 ml heet water
1 el olijfolie
1 el komijn
1 ui
2 teen knoflook
1 el gember geraspt
450 g rijst, basmati
1 groen pepertje
150 g zoete aardappel
1 tomaat
150 g doperwtjes (b.v. uit de diepvries)
150 g wortels
0.5 paprika, geel
0.5 papria, rood
0.5 tl kurkuma
1 tl zout of meer
bosje peterselie
bosje koriander
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Neem een goede pan met dikke bodem en verwarm hierin de olie op een middelhoog vuur. Voeg de komijn en kurkuma toe en rooster heel eventjes. Voeg de fijngesneden ui, knoflook en geraspte verse gember toe en bak 30 seconden mee. Voeg de rijst toe en roer totdat elk korreltje met de groenten en specerijen in aanraking is geweest. Voeg fijngesneden groen pepertje, wortel, zoete aardappel, tomaat, paprika, doperwten en zout en water toe. Breng aan de kook en stoof op een zacht vuurtje gaar. Garneer met verse peterselie of koriander.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/